Zaustavite krvarenje brzo uz pomoć prirodne stipse u prahu

zaustavite krvarenje brzo

Kako da zaustavite krvarenje brzo? To možete učiniti koagulantom, prirodnom stipsom u prahu. Lako se pravi, prirodno je i zdravo, a sastojci se mogu naći u svakoj prodavnici zdrave hrane.

Nezgode se dešavaju i bilo je situacija gde smo svi imali posekotine ili ogrebotine koje jednostavno nisu mogle da prestanu da krvare. Iako nekima može biti potreban odlazak u hitnu pomoć, u većini slučajeva krvarenje se može zaustaviti kod kuće.

 

Možete pročitati: O prirodnim lekovima protiv bolova koji se nalaze u našoj kuhinji

 

Šta je dobro za zaustavljanje krvarenja?

 

Stipsa u prahu je dobra kada je potrebno da zaustavite krvarenje brzo.

Jedna vrsta je stipsa u olovci. Napravljena je od sulfatnih soli kalijum aluminijuma, mada su neki napravljeni od amonijumovih soli. Smatra se da akumulacija aluminijuma u ​​našem telu može doprineti zdravstvenim problemima, pa mnogi ljudi odlučuju da izbegavaju aluminijum.

Stipsa u prahu se može koristiti za zaustavljanje krvarenja. Možete dodati prirodnu stipsu u prahu u vaš komplet za prvu pomoć koju čuvate u automobilu i jednu obavezno čuvajte u kući. Zaista je neophodana. Jedan prost primer kada je možete primeniti, recimo da imate žulj koji vas muči i nije vam prijatno ni u jednoj obući, tada nanesite prirodni prah od stipse na žulj i za tili čas možete da nastavite sa svakodnevnim aktivnostima van kuće.

 

Možete pročitati: Kako se pravi prirodni tonik za uklanjaje akni

 

Sredstvo za zaustavljanje krvarenja

Sredstvo za zaustavljanje krvarenja

Sastojci:

1 kašika hajdučke trave u prahu
1 kašika kajenske paprike u prahu (može poslužiti i ljuta paprika u prahu)
1 kašika lista koprive u prahu
1 kašika korena gaveza u prahu (ili lista gaveza)
1 kašika cimeta u prahu
1 kašika korena kurkume u prahu
1 kašika bentonit gline

Priprema:

Pomešajte svih šest biljnih prahova zajedno u činiji. Ako svi sastojci još nisu u obliku praha, upotrebite mlin za kafu ili mlin za začine kako biste bili sigurni da su sve biljke u prahu.

Dodajte glinu bilju i dobro promešajte.

Čuvajte svoj prirodni prah u zatvorenoj tegli kako biste sprečili prodiranje vlage.

Ovo sredstvo za zaustavljanje krvarenje možete napraviti za svega 1 minut.

 

Možete pročitati: Kako da imate dobar vid bez naočara

 

Kako zaustaviti krvarenje?

Kako zaustaviti krvarenje

Nanesite prirodni prah na ranu i lagano pritisnite. Krvarenje bi trebalo da se zaustavi u roku od minut – dva.
Ako je rana velika ili duboka, postupak nanošenja možete ponoviti nekoliko puta.

I sam cimet u prahu je dovoljan da zaustavite krvarenje brzo, tako što ga možete lagano naneti na ranu i krvarenje će prestati. Ali za smešu koja će pomoći da se zajedno ubiju klice i zaustavi krvarenje, koristite bilo koje ili svo ovde navedeno bilje.

 

Od prirodne stipse u prahu možete napraviti pastu. Postoje tečne komponente koje se mogu koristiti, a to su med i kokosovo ulje.

Med stvara rastvor sličan vodonik-peroksidu kada se nanese na kožu i služi kao antibakterijski lek. Obavezno koristite med koji nije pasterizovan jer pasterizacija uništava korisne elemente.

Kokosovo ulje je prirodno i antibakterijsko i može pomoći brzom zarastanju rana. Međutim, kokosovo ulje je masno i pri jakom krvarenju može zapravo odbiti krv, što otežava zaustavljanje krvarenja. Zato kokosovo ulje koristite samo za lagano krvarenje ili ogrebotine.

Da biste koristili bilo šta od navedenog, dodajte nekoliko kapi u prirodni prah da napravite pastu. Lagano nanesite na ranu.

 

Hoće li kajenska paprika peckati ranu?
Iako je istina da kajenska paprika, poznatija kao kajenski biber, može izazvati privremeno peckanje, takođe može pomoći privremenoj desenzibilizaciji nervnih receptora u rani. Kajen je antibakterijski i antigljivičan, pa zaista može pomoći u zarastanju rana. Ali ako se bojite da bi moglo previše peckati, možete ga koristiti manje ili ga jednostavno izostavite. Možete da zaustavite krvarenje brzo i sa ostalim sastojcima ovog čudesnog praha.

 

Možete pročitati: Kako da napravite prašak za mašinsko pranje posuđa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *