Kako možemo najbrže da uklonimo toksine i upalu iz organizma?

uklonimo toksine i upalu

Često se pitamo kako možemo brzo da uklonimo toksine i upalu iz organizma, a da pritom ne moramo da u potpunosti izmenimo ishranu i radimo neke određene vežbe ili se okrenemo nekom zdravijem životu. Ne kažemo da ovo navedeno nije dobro, itekako jeste, ali realno danas se brzo živi i traže se instant rešenja, a ovo bi moglo biti jedno od njih, makar dok se ne odlučimo da se u potpunosti posvetimo našem zdravlju na pravi način.

Ljudsko telo je svakog dana bombardovano toksinima, bilo da je preko hrane, vazduha, vode sa česme, kao i od kozmetičkih preparata (a prirodnu zamenu može pogledati ovde) i preko sredstava za čišćenje doma (postoji i prirodna varijanta, pogledajte ovde). Kada je vaše telo preplavljeno ovim svakodnevnim toksinima, to može dovesti do brojnih negativnih zdravstvenih stanja. Najbolji način delovanja da biste zaštitili svoje zdravlje je da pomognete svom telu da se izleči smanjenjem upale i detoksikacijom.

Možete pročitati: Kako da bustujete imunitet i da spremni dočekate zimu

Jedan od načina da oslobodite svoje telo štetnih toksina je konzumiranje pića i hrane koji mu pomažu u tom procesu.

U produžetku teksta je recept za toplo začinjeno piće koje je zdravo, prirodno i obiluje antiinflamatornim (protivupalnim) svojstvima. Ovaj napitak ne samo da smanjuje toksine, već i daje vašem imunom sistemu preko potreban podsticaj.

Evo načina kako da uklonimo toksine i upalu iz organizma:

Napitak za izbacivanje toksina

Sastojci:

1/2 kašičice svežeg đumbira (može i u prahu)
1/2 kašičice cimeta (najbolje cejlonskog)
1/2 kašičice praha kurkume
1 kašičica kokosovog ulja (najbolje hladno ceđenog, devičanskog)
1 kašičica meda (po mogućstvu domaćeg)
1 šolja filtrirane vode

Možete pročitati: Kako da ojačate srce pravilnom ishranom

Uputstva za pripremu:

Dovedite vodu do ključanja.
Ubacite đumbir, kurkumu i cimet u malu keramičku ili staklenu posudu.
Začine prelijte vrelom vodom, pokrijte posudu i ostavite mešavinu da odstoji najmanje 10 minuta.
Procedite i dodajte kokosovo ulje i med napitku.

Začini za izbacivanje toksina

Đumbir
Đumbir nije teško pronaći niti je izuzetno skup. On dolazi iz Kine i koristi se u tradicionalnoj medicini vekovima, a možda i milenijumima. Ova antiinflamatorna hrana je efikasna u lečenju probavnih tegoba, mučnine, mamurluka i gasova.

Kurkuma
Kurkuma može da ublaži gasove, eliminiše crevne parazite i može biti efikasna u lečenju artritisa. Slično đumbiru, utvrđeno je da je kurkuma antiinflamatorna, antivirusna i poseduje antioksidativna, kao i antikancerogena svojstva, između mnogih drugih.

Možete pročitati: O prirodnim receptima za produktivni kašalj

Cimet
Cimet je bogat antioksidansima koji štite telo od slobodnih radikala. Takođe je utvrđeno da ova kora pruža zaštitu od kardiovaskularnih bolesti, raka i dijabetesa.

Kokosovo ulje
Najbolja vrsta kokosovog ulja je nerafinisana i često se naziva „devičanskim“, dok rafinisano kokosovo ulje gubi skoro sve svoje zdravstvene prednosti. Utvrđeno je da je kod devičanskog kokosovog ulja antibakterijski i antimikrobni potencijal efikasan protiv negativnih crevnih bakterija, kao i parazita. Pomaže kod lečenja gingivitisa koji uzrokuje plak i druge oralne mikrobne infekcije. Pored toga, kokosovo ulje takođe pomaže u zaštiti od oksidativnog stresa.

Med
Medicinska upotreba meda poznata je hiljadama godina. Drevne kulture su ga najčešće koristile za lečenje digestivnih tegoba i za zarastanje rana.

Možete pročitati: O prirodnim receptima za suvi kašalj

Sa svim ovim sastojcima napitka možemo lako i brzo da uklonimo toksine i upalu iz organizma.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *