Svi benefiti zeolita – prva pomoć kod zagađenog vazduha

Svi benefiti zeolita

Vaše telo se oslanja na ono što jedete i varite tokom dana da bi se održalo zdravim. Telu je potrebna prava hrana i minerali, a jedan takav mineral je zeolit. To je super suplement za borbu protiv toksina, koji bi trebalo da unesete u svoju ishranu kako biste postigli zdraviji način života. Benefiti zeolita su veliki za čoveka.

Šta je zeolit u prahu?
Prirodni zeolit je mineral koji se formira iz sedimentnog pepela. Kada vulkan eruptira i pepeo i rastopljeni kamen dodiruju morsku vodu, formira se zeolit. Zeolit je mineral koji uglavnom sadrži silicijum dioksid, ispunjen antioksidansima i antivirusnim svojstvima koja takođe mogu ukloniti toksine i teške metale iz naših tela. Zeolit klinoptilolit u prahu je bezbedan kako za ljudsku ishranu, tako i za ljudsku kožu ako ga koristite u detoks kupki.

Na šta utiče zeolit?
Zeolit u prahu ima širok spektar zdravstvenih prednosti koje uključuju balansiranje pH nivoa i jačanje imunog sistema. Zeoliti imaju strukturu koja pomaže u hvatanju svih loših agenasa koji se nalaze u vašem sistemu, kao što su toksini, teški metali i slobodni radikali. U nastavku teksta otkrivamo koji su benefiti zeolita ako ga uvedete u vašu ishranu i način života.

Nastavi sa čitanjem: Kako skratiti trajanje prehlade ili je u potpunosti sprečiti?

Dnevna doza zeolita

Zeolit u prahu se unosi oralno u organizam, pomešan u vodi. Najbolje je da se koristi prema uputstvu sa pakovanja.

@prirodnodobro

@Prirodno dobro Zeolit #zeolit #prirodnolecenje #lecenjeprirodnimputem *Video je informativnog karaktera i nije zamena za odlazak lekaru*

♬ If I’m in Love with You – TOW

Deluje kao moćan antioksidans
Vaše telo proizvodi slobodne radikale koji pomažu u borbi protiv patogena, ali oni mogu razbiti vaše ćelije što dovodi do starenja kože, pa čak i bolesti. Antioksidansi vam mogu pomoći da se borite protiv viška slobodnih radikala u vašem sistemu kako biste ih držali pod kontrolom, a vaše telo (p)ostaje zdravo.

Poboljšava zdravo varenje
Još jedna dodatna korist od zeolita je da će pomoći vašem sistemu za varenje. Silikat koji se nalazi u zeolitu deluje u borbi protiv dijareje i pomaže vašem sistemu da apsorbuje manje amonijaka. Zeoliti takođe pomažu vašem digestivnom traktu stvarajući dobru apsorpciju hranljivih materija.

Nastavi sa čitanjem: Napravite prirodni inhalator za nos

Bori se protiv raka
Minerali i antioksidansi koji se nalaze u prirodnom zeolitu imaju koristi tako što jačaju vaš imuni sistem i bore se protiv ćelija raka.

Vraća pH ravnotežu vašeg tela
Zeoliti obezbeđuju alkalizirajuće minerale kao što su kalcijum, kalijum i magnezijum. Kada se unesu u kiselu sredinu, zeoliti razmenjuju svoje dobre minerale za štetne toksine i pomažu u obnavljanju ravnoteže. Ono što je najvažnije, zeolit pozitivno utiče na vaše bubrege, koji su organi koji održavaju prirodni pH vašeg tela. On pomaže u detoksikaciji tela od štetnih teških metala. Pošto teški metali mogu negativno uticati na vaše bubrege, zeolit vam može pomoći da ostanete u vrhunskoj formi eliminišući rizike za ovaj vitalni organ i osigurati vas da ne dobijete nikakve bolesti kao što su artritis, osteoporoza, pa čak i bronhitis.

Nastavi sa čitanjem: Prirodno vratite čulo mirisa i ukusa

Uklanja toksine i teške metale (prva pomoć kod zagađenog vazduha)
Benefiti zeolita jesu da sadrži negativno naelektrisanje i strukturu kaveza koja radi na privlačenju i zadržavanju loših toksina i virusnih čestica, koje se zatim izbacuju iz pora naše kože. Vaše telo unosi loše toksine iz životne sredine kroz vazduh koji udišete, vodu koju pijete i hranu koju jedete. Uklanjanje ovih toksina daje šansu vašim ćelijama da se poprave kako bi imale zdrav rast. Drugi oblik loših toksina su teški metali, koji se nalaze u vašem sistemu. Oni, slično kao i toksini, dospevaju u naš organizam kroz hranu i vodu koju unosimo. Ovi toksični metali se akumuliraju i gnezde u našim tkivima i mogu dovesti do bolesti poput raka i srčanih bolesti. Zeolit deluje na način da upije teške metale i izbaci ih iz vašeg sistema.

@prirodnodobro

Kako možete pomoći sebi kada je vazduh zagađen #zagađenje #zagadjenjevazduha #zagađenjevazduha #vazduhkojidisem #vazduh #zagadjenje #zeolit *Video je informativnog karaktera i nije zamena za odlazak lekaru*

♬ original sound – Prirodno dobro

Pojačava imuni sistem
Antivirusni agensi koji se nalaze u prahu zeolita deluju na jačanje vašeg imunog sistema otklanjajući patogene, mutagene i karcinogene. Otklanjanjem štetnih patogena u vašem telu, počećete da osećate poboljšanje i u zdravlju i u raspoloženju.

Ojačava kardiovaskularno zdravlje
Zeolitni kavez, koji radi na zadržavanju loših toksina i teških metala, takođe pomaže oporavku ćelija. Vaš kardiovaskularni sistem se oslanja na ćelije koje se same popravljaju kako bi vaš krvotok bio zdrav i čist.

Nastavi sa čitanjem: Lekovite zimske namirnice i napici

Povećava sposobnost mozga
Loši toksini u vašem telu uzrokuju maglu u mozgu i loše raspoloženje. Oništavajući toksine u vašem telu, uz pomoć zeolita, činite veliku korist umu, kako biste ostali aktivni i zdravi.

Na koži
Postoji način da nanesete zeolit direktno na kožu lica, u vidu maske. Masku od zeolita možete praviti za suvu i normalnu kožu, kao i za masnu i problematičnu kožu lica.

@prirodnodobro

Spasonosna maska za lice od zeolita #zeolit #maskazalice #prirodnakozmetika #bubuljice #akne #masnakoza #suvakoza

♬ AROUND – Kylie Diehl:Carl Thomson

 

Nastavi sa čitanjem: Kako zaustaviti uporan kašalj?

Zeolit za šta je dobar?

Benefiti zeolita su što može pomoći u poboljšanju ili ublažavanju sledećih oboljenja:

Alergije i astma
Simptomi povezani sa dijabetesom
Poboljšano zgrušavanje krvi
Zdravlje zuba, posebno smanjenje plaka
Lečenje infekcija urinarnog trakta
Oslobađanje od magle mozga
Brže zarastanje rana i rezova kada se koristi lokalno
Oslobađanje od intenzivne želje za šećerom, brzom hranom i ugljenim hidratima

Zeolit se takođe koristi za prečišćavanje vode. Njegova gustina može da apsorbuje značajne količine zagađivača i da ih zameni nečim drugim zbog mogućnosti razmene jona. Osim što je odličan filter za vodu za piće, zeolit može da ukloni amonijak, da filtrira toksine iz vode u bazenu, pa čak i da se koristi kao nosač u biološkom tretiranju otpada.

Napomena: Zeolit može da dehidrira vaše telo, tako da je ključno povećati unos tečnosti kada koristite ovaj dodatak. Takođe je bitno napomenuti da zeolit možete konzumirati 3 sata pre ili 3 sata posle korišćenja terapije lekovima, u suprotnom može umanjiti dejstvo leka.

Nastavi sa čitanjem: Kako se pravi domaća Vaporub mast?

Izvor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *