Politika kolačića (Cookie Policy) za Prirodno Dobro

Ovo je politika kolačića za Prirodno Dobro, dostupno sa https://www.prirodnodobro.com/

Šta su kolačići

Kao što je uobičajena praksa kod gotovo svih profesionalnih web lokacija, ova web lokacija koristi kolačiće, odnosno male datoteke koje se preuzimaju na vaš računar, da bi se poboljšalo vaše iskustvo. Ova stranica opisuje koje informacije se prikupljaju, kako ih koristimo i zašto ponekad moramo da skladištimo ove kolačiće. Takođe ćemo podeliti kako možete sprečiti da se ovi kolačići čuvaju, ali to može smanjiti verziju ili ‘slomiti’ određene elemente funkcionalnosti web lokacije.

Opšte informacije o kolačićima pročitajte ovde “Šta su kolačići”. Informacije u vezi sa kolačićima iz ove Politike o kolačićima su od Generatora politike privatnosti.

Kako koristimo kolačiće

Kolačiće koristimo iz različitih razloga opisanih u nastavku. Nažalost, u većini slučajeva ne postoje standardne opcije za onemogućavanje kolačića bez potpunog onemogućavanja funkcionalnosti i funkcija koje dodaju ovoj web lokaciji. Preporučuje se da ostavite sve kolačiće ako niste sigurni da li su vam potrebni ili ne u slučaju da se koriste za pružanje usluge koju koristite.

Onemogućavanje kolačića

Podešavanje kolačića možete sprečiti podešavanjem podešavanja u svom pregledaču (pogledajte kako to učiniti) uz pomoć pregledača. Imajte na umu da će onemogućavanje kolačića uticati na funkcionalnost ove i mnogih drugih web lokacija koje posećujete. Onemogućavanje kolačića obično rezultira i onemogućavanjem određenih funkcionalnosti i karakteristika ove web lokacije. Zbog toga se preporučuje da ne onemogućavate kolačiće. Ova politika kolačića je kreirana uz pomoć Generator politike privatnosti sa CookiePolicyGenerator.com.

Kolačići koje postavljamo

 • Nalozi koji obrađuju povezane kolačiće
  Ova web lokacija nudi usluge e-trgovine ili plaćanja, a neki kolačići su neophodni kako bi se osiguralo da se vaša narudžba pamti između stranica kako bismo je mogli pravilno obraditi.
 • Kolačići povezani sa anketama
  Povremeno nudimo ankete i upitnike za korisnike kako bismo vam pružili zanimljive uvide, korisne alate ili tačnije razumeli našu bazu korisnika. Ove ankete mogu da koriste kolačiće da bi se setili ko je već učestvovao u anketi ili da bi vam pružili tačne rezultate nakon što promenite stranice.
 • Obrasci povezani kolačićima
  Kada predate podatke putem obrasca kao što su oni koji se nalaze na kontakt stranicama ili obrascima za komentare, kolačići mogu biti postavljeni tako da pamte vaše korisničke podatke za buduću prepisku.
 • Kolačići sa preferencama za sajt
  Da bismo vam pružili sjajno iskustvo na ovoj web lokaciji, mi pružamo funkcionalnost da podesimo vaše postavke na načina rada ove web lokacije kada je koristite. Da bismo zapamtili vaše postavke, moramo da postavimo kolačiće tako da se ove informacije mogu pozivati svaki put kada na vašu interakciju sa stranicom utiču vaše preferencije.

Kolačići treće strane

U nekim posebnim slučajevima koristimo i kolačiće koje pružaju pouzdane treće strane. Sledeći odeljak detaljno opisuje koje kolačiće nezavisnih proizvođača možete naići na ovoj web lokaciji.

 • Ova web lokacija koristi Google analitiku koja je jedno od najrasprostranjenijih i najpouzdanijih rešenja za analitiku na web-u, koje nam pomažu da razumemo kako koristite web lokaciju i načine na koje možemo poboljšati vaše iskustvo. Ovi kolačići mogu pratiti stvari kao što su koliko vremena provodite na web lokaciji i stranicama koje posećujete kako bismo nastavili da proizvodimo zanimljiv sadržaj.Za više informacija o kolačićima Google analitike pogledajte zvaničnu stranicu Google analitike.
 • Analitika nezavisnih proizvođača koristi se za praćenje i merenje upotrebe ove web stranice kako bismo mogli da nastavimo da proizvodimo zanimljiv sadržaj. Ovi kolačići mogu pratiti stvari kao što su koliko vremena provodite na veb lokaciji ili stranicama koje posećujete, što nam pomaže da shvatimo kako možemo poboljšati web lokaciju za vas.
 • S vremena na vreme testiramo nove funkcije i na suptilan način menjamo način isporuke web lokacije. Kada još uvek testiramo nove funkcije, ovi kolačići mogu da se koriste da bi se obezbedilo dosledno iskustvo tokom boravka na web lokaciji, istovremeno osiguravajući da razumemo koje optimizacije naši korisnici najviše cene.
 • Kako prodajemo proizvode, važno nam je da razumemo statistiku o tome koliko posetilaca naše web stranice zaista izvrši kupovinu i kao takvi ovo su podaci koje će ovi kolačići pratiti. Ovo je važno za vas, jer to znači da možemo tačno da pravimo poslovne prognoze koje nam omogućavaju da nadgledamo troškove oglašavanja i proizvoda kako bismo osigurali najbolju moguću cenu.
 • Usluga Google AdSense koju koristimo za prikazivanje reklama koristi DoubleClick kolačić za prikazivanje relevantnijih oglasa na web-u i ograničavanje broja prikaza oglasa.Za više informacija o Google AdSenseu pogledajte zvanična česta pitanja o privatnosti za Google AdSense.
 • Oglase koristimo da bismo nadoknadili troškove korišćenja ove stranice i obezbedili sredstva za dalji razvoj. Kolačići za bihejvioralno oglašavanje koje koristi ova web stranica osmišljeni su tako da obezbede da vam pružamo najrelevantnije oglase kad god je to moguće anonimnim praćenjem vaših interesa i predstavljanjem sličnih stvari koje mogu biti od interesa.
 • Nekoliko partnera se oglašava u naše ime, a kolačići za praćenje pridruženih kompanija jednostavno nam omogućavaju da vidimo da li su naši kupci došli na web lokaciju preko jedne od naših partnerskih web lokacija kako bismo ih mogli na odgovarajući način kreditirati i po potrebi omogućiti našim pridruženim partnerima da daju bilo koji bonus koji vam može pružiti kupovinu.
 • Takođe koristimo dugmad i / ili dodatke za društvene medije na ovoj web lokaciji koji vam omogućavaju da se na različite načine povežete sa društvenom mrežom. Da bi one mogle da rade sledeće web lokacije na društvenim mrežama, uključujući {Navedite društvene mreže čije ste funkcije integrisali na svoju web lokaciju}, postaviće kolačiće preko naše web stranice koji se mogu koristiti za poboljšanje vašeg profila na njihovoj web lokaciji ili će doprineti podacima koje oni čuvaju u različite svrhe navedene u njihovoj privatnosti politike.

Još informacija

Nadamo se da vam je to razjasnilo stvari i kao što je prethodno pomenuto, ako postoji nešto za šta niste sigurni da li vam treba ili ne, obično je sigurnije da kolačiće ostavite omogućenim u slučaju da deluje u interakciji sa nekom od funkcija koje koristite na našoj web lokaciji.

Međutim, ako i dalje tražite više informacija, možete nas kontaktirati putem jednog od naših omiljenih načina kontakta: